segelbåt inshore

De bästa seglarjackorna för inshore-segling

Idag finns det många tekniskt avancerade seglarjackor som håller dig varm och torr i nästan alla förhållanden. Men med den enorma mängden seglarjackor som finns på marknaden, med stora variationer i pris, kan det vara förvirrande även för erfarna seglare att hitta den bästa seglarjackan för sina specifika behov. Självklart kan man lösa det här problemet genom att bara köpa den dyraste jackan, men för de flesta innebär det att spendera mer än vad som är nödvändigt, och vissa priser kan vara höga.

Oavsett om du väljer att spendera mer eller mindre pengar, är det viktigt att tänka på att en seglarjacka som är alltför avancerad kan vara överdriven för vardagliga förhållanden, och kanske inte heller så bekväm att använda. Därför kan det vara bra att hitta en balans mellan pris och specifikationer, och att välja en seglarjacka som passar just dina behov och din budget. I den här artikeln har vi samlat några av de bästa seglarjackorna för inshore-segling, så att du kan hitta den perfekta jackan för just din segling.

skargaard 2
Inshore-segling bjuder ofta på varma blåsiga dagar – rätt seglarjacka är ett måste

Zhik INS200

Zhik INS200 är en av de mest populära seglarjackorna för inshore-segling på marknaden, och det finns en anledning till varför.

Denna modell är lätt, bekväm att bära och enkel att röra sig i, vilket gör den perfekt för inshore-segling. Zhik’s INS200 och 300-serier är också välgjorda och tillverkade av imponerande trelagersmaterial med tejpade sömmar, vilket ger extra skydd mot väder och vatten.

Modellen passar extra bra för inshore-segling då den är lätt och bekväm, vilket gör att man kan röra sig friare ombord utan att bli trött. Dessutom är jackan helt vattentät, så att man kan hålla sig torr om det börjar regna. Med justerbara manschetter kan man också enkelt anpassa jackan efter sina behov och preferenser.

Slutsats: Trots att den är relativt dyr för en kustjacka, är Zhik INS200 en utmärkt investering för den som söker en högkvalitativ seglarjacka för inshore-segling.

skargaard 3
Ibland är det så stilla att seglarjackan får ligga – shorts och bar överkropp fungar bättre

Gill OS3 Coastal Jacket

Gill OS3 Coastal Jacket är en seglarjacka som sticker ut från mängden, inte bara på grund av sin hållbarhet, utan också på grund av sina andra egenskaper.

Den använder sig av Gill’s senaste lättviktsmaterial OS3, som är baserat på ett mer hållbart material än den långlivade industristandarden för vattenavvisande (DWR) beläggningar. DWR-beläggningar har använts i många år för att förbättra vattentätheten och gör att vattnet rinner av jackan. Men DWR-finish är oftast baserade på fluoropolymerer som har giftiga biprodukter som lagras i vår miljö. Istället använder sig Gill’s OS3-serie av en växtbaserat ämne som utför samma funktion som DWR-beläggningen.

Gill OS3 Coastal Jacket är tillverkad av ett tvålagersmaterial med en icke-absorberande, snabbtorkande foder. Detta gör att jackan håller sig torr och behaglig att bära, oavsett om det regnar eller inte. Den har också en högsynlighetshuva med ett 2-vägsjusteringssystem, så att man kan anpassa huvan efter sina behov och preferenser. Justerbara manschetter med PU-innerförseglingar gör att man kan få ett tätt och bekvämt grepp om jackan, och en intern stormskydd ger extra skydd mot väder och vatten. Gill OS3 Coastal Jacket finns i både herr- och damstorlekar, så att alla kan hitta en jacka som passar dem.

Under vinterförhållanden kan det vara bra att lägga till en baslager eller två under jackan, för att hålla värmen och värma upp kroppen under seglingen.

Slutsats: Överlag är Gill OS3 Coastal Jacket en utmärkt seglarjacka för inshore-segling, med sin hållbarhet, komfort och skydd mot väder och vatten.

skargaard 4 1
Inshore-segling har blivit oerhört populärt efter pandemin

Musto BR2 Coastal Jacket

Musto BR2 Coastal Jacket är en prisvärd seglarjacka från en av de mest välkända tillverkarna.

Musto BR2 Coastal Jacket är en jacka med många användbara funktioner och egenskaper för inshore-segling. Dess tvålagersfabrik är mycket vattenresistent, så att man kan hålla sig torr och bekväm under seglingen. Konstruerad skärning ger fri rörelse, så att man kan röra sig obehindrat ombord.

Dubbel stormflik och fluorescerande huva ger extra skydd mot vädret, och foderfodrad krage håller halsen varm. Foderfodrade handvärmarfickor och olika fickor för förvaring är praktiska och bekväma att ha, och reflekterande detaljer gör att man är lätt att upptäcka på natten. Dubbla vattentäta manschetter håller vätan ute.

Slutsats: Även om jackan ligger på den dyrare änden av spektrumet för kustjackor, är den väl värd sitt pris för alla dessa funktioner och egenskaper.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *