os2 os3

Gill OS2 och Gill OS3 – en jämförelse

Gill OS2 Offshore Jacket och Gill OS3 Coastal Jacket är två högkvalitativa seglarjackor med olika egenskaper och användningsområden. De är olika eftersom de klarar olika tuffa väderförhållanden – och de har också olika hög prislapp. Det är viktigt att veta hur du vill använda din jacka när du väljer – dyrast är inte alltid bäst. Här skriver vi en kort jämförelse mellan de två.

Gill OS2 Offshore

os2
Gill OS2 är en seglarjacka för de tuffaste förhållanden

Gill OS2 Offshore Jacket är en tvålagersjacka med fokus på bästa vattentäthet och andningsförmåga. Denna jacka har en vattentäthet på över 20 000 mm, vilket gör den lämplig för alla väder. Jackan är gjord av 98% återvunnet material, vilket gör den hållbar och miljövänlig. OS2 har en hög krage med fleece för extra värme och komfort, samt en neonfärgad justerbar luva för att synas på havet. Handlederna är justerbara med tajta, vattentäta inre manschetter, och jackan har djupa fickor med säker stängning med kardborre. Dessutom finns det ”handvärmarfickor” under de stora fickorna och ytterligare två ”handvärmarfickor” i brösthöjd. Jackan har också en innerficka med dragkedja. Gill OS2 Offshore Jacket passar både för havssegling och en regnig dag på land.

Gill OS3 Coastal Jacket

os3
Gill OS3 Coastal är en seglarjacka som passar bäst för lagom tuffa seglatser

Gill OS3 Coastal Jacket är också en tvålagersjacka med fokus på bästa vattentäthet och andningsförmåga. Denna jacka har en vattentäthet på 10 000-20 000 mm, vilket gör den lämplig för att hålla dig torr i regn och vått väder.
Gill OS3 Coastal Jacket har också en neonfärgad justerbar luva för att synas på havet, samt justerbara handleder med tajta, vattentäta inre manschetter. Jackan har stora fickor med säker stängning med kardborre och en innerficka med dragkedja. Gill OS3 Coastal Jacket passar också både för havssegling och en regnig dag på land.

Skillnader

En av de stora skillnaderna mellan Gill OS2 Offshore Jacket och Gill OS3 Coastal Jacket är vattentätheten. OS2 har en högre vattentäthet på över 20 000 mm, medan OS3 har en lägre vattentäthet på 10 000-20 000 mm. Detta gör att OS2 är lämpligare för mer extrema väderförhållanden, medan OS3 är lämpligare för mer vanliga väderförhållanden som regn och vått väder.

En annan skillnad är priset. Gill OS2 Offshore Jacket ligger på den högre änden av prisskalan för seglarjackor, medan Gill OS3 Coastal Jacket ligger på den lägre änden. Detta kan vara en viktig faktor att tänka på vid valet av jacka, beroende på hur mycket man är beredd att spendera.

Både Gill OS2 Offshore Jacket och Gill OS3 Coastal Jacket är bra val för inshore-segling. OS2 är ett bra val om man vill ha en jacka med hög vattentäthet och lite extra värme, medan OS3 är ett bra val om man vill ha en billigare jacka med lite lägre vattentäthet. Valet av jacka beror på ens personliga preferenser och väderförhållanden som man planerar att segla i.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *