musto1

Seglarjacka på rätt nivå – en genomgång av sortimentet från Musto

Segling är en spännande och givande sport som kräver rätt utrustning för att säkerställa en säker och bekväm upplevelse på vattnet. En märke som länge har varit en favorit bland seglare är Musto, känd för sina högkvalitativa och innovativa seglarjackor. I den här artikeln kommer vi att djupdyka i de olika typerna av segling för vilka Musto erbjuder specialiserade jackor, från kustsegling till offshoreracing. Oavsett om du är en erfaren seglare eller precis börjar, har Musto en jacka som passar dina behov och skyddar dig från elementen.

musto2
Musto seglarjacka – håller dig torr!

Musto är en ledande tillverkare av seglarjackor för olika typer av segling. Deras kollektion innehåller jackor för havssegling, offshore-segling, inshore-segling, kustsegling och dinghy-segling.

  • Ocean Sailing: Jackor för långdistanssegling, med extremt skydd mot vädret och en extra tålig konstruktion för att hålla sig varm och torr under långa dagar på sjön. Ocean Sailing seglarjackor från Musto är designade för de tuffaste havsförhållandena. Dessa jackor är testade och godkända av elitseglarna i Volvo Ocean Race och Vendee Globe och är gjorda av tåligt GORE-TEX-material för att hålla dig torr och skyddad mot elementen.
  • Offshore sailing: Jackor anpassade för segling på öppet hav, med rejält skydd mot vädret och en mer robust konstruktion för att tåla de hårdare förhållandena. Offshore-seglarjackor från Musto kombinerar premiumteknologi och prisbelönt design. De är världsledande väderutrustning och är utrustade med GORE-TEX, merinounderställ och termiska baslager samt Primaloft-isolering för att hålla dig skyddad i de värsta vädersituationerna.
  • Inshore sailing: Jackor avsedda för segling längs kusten, med en lite lättare konstruktion och mindre skydd mot vädret. Inshore-seglarjackor från Musto är exceptionellt skyddande och håller dig varm, torr och bekväm i alla väder. Kollektionen innehåller regntåliga inshore-jackor samt solskyddskläder för att hålla dig fokuserad på resan framåt.
  • Coastal sailing: Jackor för segling på sjö och hav i lättare och medelsvåra väderförhållanden. Kustseglarjackor från Musto är designade för dagseglare och är tillverkade med exceptionell BR1- och BR2-tygteknik för högpresterande, regntåligt skydd utan att kompromissa med andningsförmågan. Kollektionen inkluderar också vattentäta GORE-TEX-kustseglarjackor och byxor.
  • Dinghy sailing: Jackor för jollesegling och kappsegling på mindre båtar i varierande förhållanden. Dinghy-seglarjackor från Musto är högpresterande och håller dig varm, torr och skyddad på vattnet. Kollektionen inkluderar dinghy-dykaroveraller, våtdräkter, handskar och mer.

Viktiga modeller i varje segment

I det här stycket kommer vi att ta en närmare titt på Mustos hela sortiment av seglarjackor för olika typer av segling. Från havssegling till dinghy-segling erbjuder Musto en mängd olika jackor och annan utrustning för att passa olika behov och preferenser. Vi kommer att välja ut några av de viktigaste modellerna i varje kategori och diskutera deras egenskaper och fördelar, samt deras lämplighet för olika typer av segling. Oavsett om du är en erfaren seglare eller ny i sporten har Musto något för alla.

OCEAN SAILING

Havssegling är en krävande och ofta farlig aktivitet som kräver speciell utrustning för att hålla seglarna säkra och bekväma. Musto är en ledande tillverkare av havsseglarkläder och erbjuder en rad högkvalitativa jackor och annan utrustning designade för att klara de tuffaste förhållandena till havs. I det här stycket kommer vi att presentera några av de viktigaste modellerna i Mustos kollektion för havssegling och diskutera deras egenskaper och fördelar.

Musto HPX GTX Ocean Drysuit är en toppmodell av torrdräkter som är designad för extrema havsförhållanden. Den är gjord av GORE-TEX Pro med Ocean Technology, ett mycket hållbart och vattentätt material som också erbjuder maximal andningsförmåga. Den här torrdräkten är designad för att ge 2-3 timmar överlevnadstid i 5°C vatten, vilket gör den lämplig för användning i mycket kallt vatten. Den har också en högkvalitativ Dynat-dragkedja, latexkrage och handledstätningar samt GORE-TEX-stövlar för fullständigt vattentät skydd.

En av de största fördelarna med Musto HPX GTX Ocean Drysuit är dess extrema hållbarhet och vattentäthet. Materialet GORE-TEX Pro med Ocean Technology är mycket motståndskraftigt mot slitage och den här torrdräkten har genomgått över 10 000 timmar testning i Sydaustraliska oceanen för att säkerställa dess prestanda. Torrdräkten är också designad för att sitta bra, med en bekväm och säker passform som håller dig varm och torr i svåra förhållanden.

En möjlig nackdel med Musto HPX GTX Ocean Drysuit är dess pris, eftersom det är en av de dyrare torrdräkterna på marknaden. Men den är av hög kvalitet och är designad för att vara hållbar, så det kan vara en lönsam investering för allvarliga seglare som behöver pålitligt skydd i extrema förhållanden.

musto3

Musto HPX GTX Ocean Jacket är en högpresterande seglarjacka designad för extrema havsförhållanden. Den är gjord av ett 3-lagers GORE-TEX Pro-tyg med en Ocean Technology-membran och en GORE Micro Grid Backer, vilket gör den mycket vattentät, vindtät och andningsbar. Jackan har också stretchpaneler över ryggen och armarna för fri rörelse, samt CORDURA-sitspåsar i högslitagelägen för ökad hållbarhet. Dessutom har den en fluorescerande huva och avancerade fotoluminiscenta reflektorer för sikt i dåligt ljus, samt stora handvärmarfickor och en fleecefodrad krage för att hålla dig varm i kalla förhållanden.

En av de främsta fördelarna med Musto HPX GTX Ocean Jacket är dess utmärkta väderskydd. GORE-TEX Pro-tyget och jackans design håller dig torr och varm i svåra förhållanden, medan stretchpanelerna och fleecefodrade kragen ger komfort och värme. Jackan har också en mängd användbara funktioner som fluorescerande huva och fotoluminiscenta reflektorer, som hjälper till att göra dig mer synlig i dåligt ljus.

En eventuell nackdel med Musto HPX GTX Ocean Jacket är dess pris, eftersom det är en av de dyrare seglarjackorna på marknaden. Men jackan är av hög kvalitet och är designad för att hålla länge, så det kan vara en lönsam investering för allvarliga seglare som behöver pålitligt väderskydd i extrema förhållanden.

OFFSHORE SAILING

Offshore Sailing kräver speciella seglarjackor som kan hålla dig skyddad och bekväm under de mest utmanande väderförhållandena. Musto har lång erfarenhet av att tillverka högkvalitativ utrustning för offshore segling, och har en rad olika modeller som kan passa dina behov. Här är några av de viktigaste modellerna i Mustos sortiment för offshore segling

Musto’s Men’s MPX GORE-TEX Pro Offshore Jacket 2.0 är en seglarjacka som är speciellt designad för att hålla dig skyddad under svåra väderförhållanden när du seglar offshore. Jackan är tillverkad av ett 3-lagers GORE-TEX Pro-tyg med en återvunnen yta och tricot-backing i lösningsfärgad tricot. Dessutom har den en spume guard, artikulerade ärmar, dubbel storm guard, handvärmarfickor vid bröstet och höften, vattenavvisande ficköppningar med en insluten D-ring, fotoluminiscenta reflektorer, HI-VIZ-huva som är helt justerbar och förvaringsbar, samt en ny triangulär fleecegrid.

En av de främsta fördelarna med Men’s MPX GORE-TEX Pro Offshore Jacket 2.0 är dess höga prestanda och väderskydd. Jackan är speciellt utformad för att hålla dig torr och bekväm under de mest utmanande väderförhållandena, med funktioner som spume guard, dubbel storm guard och vattenavvisande ficköppningar. Dessutom är jackan tillverkad av ett slitstarkt GORE-TEX Pro-tyg som andas väl, vilket hjälper till att hålla dig bekväm under långa seglingsturer.

musto6

En eventuell nackdel med Men’s MPX GORE-TEX Pro Offshore Jacket 2.0 är dess pris, eftersom det är en av de dyrare seglarjackorna på marknaden. Men jackan är av hög kvalitet och är designad för att hålla länge, så det kan vara en lönsam investering för allvarliga seglare som behöver pålitligt väderskydd i extrema förhållanden. Jackan är också gjord av återvunna material, så den är ett bra val för den miljömedvetne seglaren.

INSHORE SAILING

När du seglar inshore, oavsett om det är i professionella tävlingar eller som fritidsaktivitet, är det viktigt att ha rätt kläder och utrustning för att hålla dig skyddad, bekväm och fokuserad på seglingen. Musto har en rad olika produkter för inshore segling i sitt sortiment, inklusive jackor, byxor, baslager och solskyddskläder. Här är några av de viktigaste modellerna från Mustos kollektion för inshore segling

LPX GORE-TEX Jacket är en lätt och andningsbar jacka som är idealisk för högpresterande inshore- eller kustsegling i varmare väder. Den är gjord av hållbart polyester 3-lagers GORE-TEX och säkerställer hållbar skydd för många säsonger framöver. En borstad tricot-krage ger värme och komfort nära huden, medan en minimerad design och artikulerade armbågar ger full rörelsefrihet.

BR1 Inshore Jacket är en jacka med tejpade sömmar och exceptionell BR1 Musto-tygkonstruktion som ger en överlägsen nivå av vattentätt och vindtätt skydd. Dubbla manschetter, en stormflik, en zip-skydd och en dragsko i midjan håller vattnet ute för exceptionell torrhet. Den tekniska rullbara, fluorescerande huvan ger synlighet samt förbättrar jackans vattentäta skydd. De två fleecefodrade fickorna och kragen håller händerna och halsen varma i kyliga kustvindar.

musto4

När man jämför LPX GORE-TEX Jacket och BR1 Inshore Jacket kan man se att båda är utformade för att hålla seglaren torr och varm i olika väderförhållanden. LPX GORE-TEX Jacket är lätt och andningsbar, medan BR1 Inshore Jacket har fler detaljer för att hålla vattnet ute

såsom tejpade sömmar och en stormficka. BR1 Inshore Jacket har också en reflekterande huva och reflekterande detaljer för att öka synligheten i dåligt ljus, medan LPX GORE-TEX Jacket har en hypalonhänglås för att sänka torktiden. Båda jackorna har värmande fickor och kragar för att hålla händerna och halsen varma i kalla kustvindar. Sammantaget är LPX GORE-TEX Jacket mer lätt och andningsbar, medan BR1 Inshore Jacket har fler detaljer för att ge ytterligare vattentät och vindtät skydd.

COASTAL SAILING

Coastal segling är segling längs kusten, ofta på kortare sträckor och under varmare förhållanden än offshore segling. I Mustos sortiment finns det en mängd olika kläder och utrustning som passar för dessa förhållanden, och i det här stycket ska vi titta på en av de viktigaste modellerna för coastal segling.

BR2 Coastal Jacket är utformad för seglare som behöver pålitligt vattentät skydd när de seglar längs kusten. Den är tillverkad av högpresterande, proprietär BR2-tyg som är både vattentätt och andningsbart, vilket säkerställer att du hålls torr och bekväm samtidigt som perspiration får slippa ut. Jackans rörelsefria passform ger en full spannmål av rörelser, vilket gör den perfekt för aktiva seglare, och den har en dubbel stormflik, fluorescerande huva och handvärmarfickor fodrade med fleece för extra skydd mot vädret. Jackan har också avancerade reflekterande detaljer för att hjälpa dig att synas i lågljusförhållanden. Förutom dess funktionella egenskaper har BR2 Coastal Jacket ett antal bekväma förvaringsmöjligheter, inklusive två handvärmarfickor, två fickor för förvaring och en invändig dragkedjeficka för solglasögon. Sammantaget är denna jacka ett utmärkt val för seglare som behöver pålitligt vattentätt skydd i kustnära förhållanden.

När det gäller fördelarna med BR2 Coastal Jacket finns det en hel del att nämna. För det första är den utmärkt vattentät, mycket andningsbar och mycket hållbar, vilket gör den till en perfekt jacka för segling längs kusten. Den är också gjord av högpresterande BR2-tyg, som håller dig torr och bekväm. Jackan har också en artikulerad passform, vilket ger frihet att röra sig, och den har flera funktioner som ger extra skydd, såsom en teknisk dubbel stormslag, en fluorescent huva och handvärmarfickor fodrade med fleece. Jackan har också avancerad reflekterande detaljer för att hålla dig synlig i svagt ljus.

När det gäller nackdelarna med BR2 Coastal Jacket finns det inte mycket att säga. En möjlig nackdel kan vara att jackan kanske inte är lika lämplig för väldigt kalla väderförhållanden, eftersom den är avsedd för användning i varmare klimat. Jackan har också en hög prislapp, så den kan inte passa allas budget. Men överlag är BR2 Coastal Jacket en mycket högkvalitativ jacka som ger enastående vattentäthet, andningsförmåga och hållbarhet för segling längs kusten.

DINGHY SAILING

För jolleseglare är det viktigt att ha en jacka som håller vädret borta, samtidigt som den ger fri rörelse och bekvämlighet. Musto har ett brett utbud av jollejackor för olika väderförhållanden och behov. I det här stycket kommer vi att titta på några av de viktigaste modellerna i Mustos sortiment, och ge en överblick över deras specifika egenskaper och användningsområden.

Foil Dyst är en mycket tålig seglaroverall som håller dig torr och varm under segling i alla väder. Den har latex-tätningar, strumpor och en Dynat®-dragkedja som ger en hållbar, vattentät tätning för ökad komfort. Utmärkt slittåliga förstärkningar på knän och sittben motverkar slitage medan rörliga ärmar ger full rörelsefrihet. Den elastiska midjan på ryggen hjälper till att reducera vindpåverkan med tekniska reflekterande detaljer som håller dig synlig i svagt ljus. Justera fotlederna över dina stövlar för en anpassad passform.

Slutsats

Musto har en bred palett av seglarjackor för alla olika seglingsbehov. Oavsett om du seglar Ocean, Offshore, Inshore, Coastal eller jollesegling, har Musto en jacka som passar just dina behov. Deras kollektioner innehåller allt från lätta och andningsbara jackor för varmare väder till tuffa och hållbara jackor för de mest extrema förhållandena. Med över 50 års erfarenhet inom branschen och en stark samarbete med teknikpartner som GORE-TEX, kan du vara säker på att du får en högpresterande jacka som du kan lita på i alla väder


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *