Helly Hansen seglarjacka på seglare

Seglarjackor från Helly Hansen – ett komplett sortiment

Helly Hansen är ett välkänt och respekterat varumärke inom seglingsvärlden, känt för sina högkvalitativa och hållbara produkter. Oavsett om du ger dig ut på en lång havsfärd eller bara en dag på vattnet, har Helly Hansen en jacka som passar dina behov. I den här artikeln tar vi en närmare titt på de olika typerna av seglarjackor som Helly Hansen erbjuder, allt från de tunga modellerna som är designade för extrema havsförhållanden till de lättare alternativen för sommarsegling. Vi kommer också att diskutera de egenskaper som gör varje jacka lämplig för olika situationer, så att du kan hitta den perfekta jackan för din nästa seglingsäventyr.

Helly Hansen seglarjacka på kvinnlig seglare
Helly Hansens seglarjackor håller dig torr och varm

Ægir Ocean Sailing Jacket

Ægir Ocean Sailing Jacket är en toppmodell för erfarna seglare och havsseglare som söker maximal skydd på vattnet. Den här seglarjackan har utvecklats av professionella havsseglare och är utrustad med Helly Hansen’s beprövade HELLY TECH® Professional-system med fem lager av hållbart material som tål de tuffaste förhållandena. Den är helt vattentät, vindtät och har bra ventilation samt en design som ger maximal rörlighet. Jackan har böjda ärmar för optimal rörelsefrihet och passformen kan justeras med justerbara sömmar, midja och huva. Dessutom har jacketen en bekväm, hög krage och en ihopvikbar ansiktsmask för extra skydd mot väder och vind. Den är tillverkad av 100% polyamid både för ytterskalet och innerskalet.

Ægir Race Sailing Jacket

Ægir Race Sailing Jacket är den perfekta seglarjackan för seglare som står inför tuffa vågor och starka vindar. Den är lätt, hållbar och kan tåla nästan vilka väderförhållanden som helst. Den håller dig helt skyddad från elementen och ger dig friheten att manövrera på vattnet. Den är tillverkat av det pålitliga HELLY TECH® Professional-material i fyra lager, så den är supervattentät, vindtät och andningsbar under snabba och våta uthållighetsprestationer. Det böjda snittet och de justerbara ärmsluten, midjan och sömmarna ger dig maximal rörlighet när du behöver det mest. Dessutom är den fylld med professionella detaljer som en ihopvikbar varselhuva, en skyddande krage med fleecefoder, SOLAS-reflexer, en hängögla och dräneringssömmar. Helly Hansen har tänkt på allt du kan tänkas behöva när du seglar under vilka förhållanden som helst. Jackan är tillverkad av 100% polyamid både för ytterskalet och innerskalet.

Helly Hansen seglarjacka på seglare
Rätt klädd blir seglingen roligare

Arctic Ocean H2FLOW™ Parka

Helly Hansen’s Arctic Ocean H2FLOW™ Parka är en supervarm, ventilerande seglarjacka för vinterförhållanden som är helt tillverkad av återvunnet material. Helly Hansen har här gjort en uppdaterad version av den välkända Arctic Ocean Parka till nästa nivå av skyddande och anpassningsbar teknik, samt miljövänliga material. HELLY TECH® Performance-systemet är vattentätt, vindtätt och andningsbart. Denna varma seglarjacka använder Helly Hansen’s fiffiga temperaturregleringssystem H2Flow™, så att seglarna kan vara bekväma oavsett väder. H2Flow™ värmer eller släpper ut värme när det behövs i relation till de rådande väderförhållanden och i relation till den segling man ägnar sig åt. Extra detaljer inkluderar en tvåvägsdragkedja, ventilationdragkedjor, en avtagbar huva, D-ring för handledsögla, externa och interna hängslingor samt varselelement. Parkan har tillverkats med miljön i åtanke och består av över 50% återvunnet material. Jacketen är tillverkad av 58% återvunnet polyamid och 42% polyamid för skalet.

Arctic Ocean Passage jacket

Arctic Ocean Passage Jacket är en idealisk jacka för kyligare väderförhållanden vid kusten. Dess vattentäta och ullisolerade material håller dig varm och torr, och den är fullt utrustad för att klara av de utmaningar som kustvattnet kan bjuda på. Den här jackan är det självklara valet för seglare som vill hålla sig bekväma och skyddade mot elementen under kalla vinterdagar. Jackan är tillverkad av 100% polyamid för skalet, 100% polyester för fodret, och 85% ull och 15% andra fiber för isoleringen.

 • Vattentät och ullisolerad seglarjacka för kalla dagar vid kusten.
 • Kombinerar HellyTech®s skyddande vattentäta teknik med naturlig ullisolering för komfort och värme på kalla dagar.
 • Fullt utrustad för kustvatten, med Helly Hansen® LIFE POCKET+™ som håller din telefon varm och förlänger batteritiden.
 • Bygger på Helly Hansen’s mer än 140 års erfarenhet av att hålla dig varm och bekväm på vattnet.
 • Perfekt val antingen du vill förlänga säsongen till havs eller bara behöver en jacka som håller dig varm och torr.
 • Gjord av 100% polyamid för skalet, 100% polyester för fodret, och 85% ull och 15% andra fiber för isoleringen.
Helly Hansen seglarjacka på seglare på fördäck
På fördäck gäller det att hålla sig torr

Skagen Offshore Sailing Jacket

Skagen Offshore är en bekväm, hållbar och skyddande seglarjacka tillverkad av återvunna material från havet. Det är en seglarjacka för både havs- och kustsegling, och den har designats med hjälp av professionella seglare. Den är gjord av smarta och hållbara material som håller dig skyddad säsong efter säsong. Dess HELLY TECH® Performance-konstruktion är en pålitlig vattentät och ventilerande lösning, uppdaterad med 50% återvunna material från havet. Den har ett snabbtorkande nätfoder gjort av 100% återvunnet material. Huvan, sömmen och ärmsluten är justerbara så du kan få perfekt passform. Den har också lite snygga detaljer som en reflexhuva, fleecefodrad krage, SOLAS-reflexdetaljer, cargofickor för utrustning och hängarögla.

Den här jackan är jättebra för alla typer av segling, inklusive havs- och kustsegling. Den är också perfekt för en mängd olika väderförhållanden, inklusive kyligt och vått väder. Dess vattentäta och isolerande material håller dig varm och torr oavsett vad Mother Nature har att kasta på dig.

 • En bekväm, hållbar och skyddande seglarjacka – utformad med bidrag från professionella tävlingsseglare och tillverkad av innovativa återvunna material från havet.
 • Perfekt kollektion för både havs- och kustsegling, designad med inspiration från professionella seglare.
 • Hållbara, smarta material håller dig skyddad säsong efter säsong.
 • HELLY TECH® Performance-konstruktion är en pålitlig vattentät och ventilerande lösning, uppdaterad med 50% återvunna material från havet.
 • Snabbtorkande nätfoder i 100% återvunnet material.
 • Huvan, sömmen och ärmsluten är justerbara för anpassning av jackans passform.
 • Extra detaljer: huva med reflex, fleecefodrad krage, SOLAS-reflexdetaljer, cargofickor för utrustning och en hangarögla.
 • Gjord av 58% återvunnet polyamid och 42% polyamid för skalet, 52% polyester och 48% återvunnet polyester för skal 2, 100% återvunnet polyester för skal 3, foder 2, och foder.

Ocean Race 3-Layer Sailing Shell Jacket

Ocean Race är en riktigt bra seglarjacka! Den är snygg, ultralätt och vattentät/ventilerande, så den passar perfekt för alla typer av segling. Den utvecklades med input från professionella tävlingsseglare, så du kan känna att du kan lita på den. Den är tillverkad med HELLY TECH® Professional-system med tre lager, som är super vattentät/ventilerande och vindtät. Den har också en PFC-fri, vattenavvisande behandling för att hålla dig extra torr i ruffa hav. Det snabbtorkande fodret håller dig bekväm ombord, och stretchtyget, förböjda ärmarna och justerbara ärmsluten ger dig all rörlighet du behöver på däck. Dessutom har den lite snygga tilläggsdetaljer som en hi-vis-huva, en D-ring för din säkerhetslina och mjuk, borstad fleecefoder i fickorna och kragen. Och det bästa av allt? Den är tillverkad med återvunnet material, så du kan segla med gott samvete.

Den här jackan är perfekt för alla seglare som letar efter en lätt, väderskyddande jacka som inte kommer att tynga ner dem. Den passar perfekt för alla typer av segling, från racing till cruising. Det är ett måste för alla seglare som värdesätter prestation och hållbarhet.

 • En snygg, ultralätt, vattentät/ventilerande seglarjacka.
 • Utvecklad med input från professionella tävlingsseglare
 • HELLY TECH® Professional-system med tre lager är extremt vattentät/ventilerande och vindtät.
 • En PFC-fri, vattenavvisande behandling ger extra skydd mot stänk och vågor.
 • Snabbtorkande foder förbättrar din komfort ombord.
 • Stretchtyg, förböjda ärmar och justerbara ärmslut ger optimal rörlighet på däck.
 • Fler små detaljer med stor inverkan inkluderar en huva, en D-ring för säkerhetslina och mjuk, borstad fleecefoder i fickorna och kragen.
 • Tillverkad med återvunnet material.
 • Fiberinnehåll: Skal: 100% återvunnen polyamid.
Helly Hansen jolleseglarjacka på seglare
Helly Hansen har fina modeller även för jollesegling

ÆGIR H2FLOW™ Midlayer Sailing Jacket

Helly Hansen har skapat den ultimata lätta och skyddande mellanlagerseglarjackan! Den utvecklades tillsammans med professionella seglare för The Ocean Race, så du kan lita på att den håller måttet. Den är lätt, varm och vattentät/ventilerande, så den passar perfekt för segling på vintern. Deras pålitliga skalkonstruktion HELLY TECH® PROFESSIONAL håller dig varm och skyddad från vinden. En kombination av isolering, Polartec®-fleece och H2Flow™-teknik håller dig varm ute till havs, samtidigt som du kan ventilera efter behov. Y-skurna ärmar, justerbara ärmslut och minimala sömmar ger dig maximal rörelsefrihet. En hög skyddande krage och handvärmande fickor ökar ditt skydd mot naturens krafter. Skalet är miljövänligt och gjort av 100 % återvunnet material.

Denna jacka är perfekt för seglare som letar efter ett lätt, skyddande mellanlager som håller dem varma och bekväma till havs. Kombinationen av isolering

Salt Coastal Sailing jacket

Helly Hansen’s Salt Coastal Sailing Jacket är en jacka som är utformad för att hålla dig torr och varm under kustsegling i blött och kallt väder. Dubbla muddar och hög skyddande krage hjälper till att hålla vatten och kyla ute, medan den ventilerande konstruktionen i HELLYTECH® Performance material hjälper till att hålla dig sval och bekväm. Huvan i varselmaterial ger extra skydd när du behöver det, och SOLAS reflexlappar ger extra synlighet i sämre väderförhållanden. Denna jacka är perfekt för kustsegling när du behöver en jacka som kan hålla dig torr och varm i väder som kan variera från blött och kyligt till soligt och behagligt.

 • En modern jacka från Helly Hansen som uppgraderar deras välkända, storsäljande och funktionella seglarjacka.
 • Gjord i vattentät och ventilerande HELLYTECH® Performance material.
 • Dubbla muddar, hög skyddande krage och huva i varselmaterial håller dig torr och varm.
 • SOLAS reflexlappar ger extra synlighet i sämre väderförhållanden.
 • Designen är inspirerad av Helly Hansen’s legendariska Flag Stripe, som först användes av det norska teamet ”Berge Viking” i Whitbread Round the World Race 1981.
 • Perfekt för segling vid kusten.
 • Fiber Content: Skal: 100% polyamid. Foder: 100% polyester.
Helly Hansen seglarjackor på kvinnliga jolleseglare
Full fart på vattnet – Helly Hansen håller dig torr

HP Foil Match Sailing jacket

Den här seglarjackan är inte bara lätt och snygg, den är också tillverkad av återvunna material. Den har en vattentät och ventilerande konstruktion som gör den idealisk för segling inomskärs. Designen bygger på erfarenheter från professionella seglare och har en tre-lagerskonstruktion med vattentät/ventilerande HELLY TECH® Performance och en PFC-fri, vattenavvisande behandling som håller vågstänk ute. Dessutom har Helly Hansen lagt till extra stretch för att ge ultimat rörelsefrihet i miljöer med högt tempo.

För extra bekvämlighet har jackan en hopvikbar huva i varselmaterial, hängkrok och en D-ring för säkerhetskontakt. Helly Hansen har också åtagit oss att vara miljömässigt ansvarsfulla och tillverkar jackan av Oceanbound återvunnet material, med återanvänd plast som annars skulle bli marint avfall. Fiberinnehållet är Skal: 100% återvunnen polyester, Skal 2: 100% återvunnen polyester och Foder: 100% polyester.

Så om du är ute efter en lätt, elegant och hållbar seglarjacka för kappsegling inomskärs, är Men’s HP Foil Match Sailing Jacket ett perfekt val.

Pier 3.0 Coastal Sailing Jacket

Pier 3.0 Coastal Sailing Jacket är en mångsidig, vattentät kustseglarjacka som är perfekt för kryssning. Den är tillverkad av HELLY TECH® Performance-textil, vilket gör den helt vattentät, vindtät och andas. Den är också gjord för resor och ger lätt men robust skydd. Jackan har en hopvikbar huva i varselmaterial, dubbel stormflik och dränering för att ge extra säkerhet i dåligt väder. Den här jackan har utvecklats baserat på erfarenheter från professionella seglare och kustarbetare och har alla viktiga funktioner du behöver på sjön. Fiberinnehållet är Skal: 100% polyamid.

Salt Navigator Sailing jacket

Salt Navigator Sailing Jacket är en jacka som är designad för mångsidig användning på sjön. Den har den klassiska Helly Hansen®-flaggan på ryggen och är tillverkad av vårt pålitliga HELLY TECH® Performance-material i två lager. Jackan har förseglade sömmar och en hög skyddskrage för att hålla dig torr och varm i många olika väderförhållanden. Den har också laserskurna detaljer och svetsade sömmar för att ge extra hållbarhet. Fiberinnehållet är Skal: 100% polyamid, Foder: 100% polyester och Foder 2: 100% polyester. Salt Navigator är den perfekta jackan för segling på havet och erbjuder både toppfunktionalitet och stil.

Salt Navigator Sailing Jacket är vattentät, vindtät och andas. Så oavsett om det regnar, blåser eller är kallt, kan du räkna med att Men’s Salt Navigator Sailing Jacket kommer att hålla dig skyddad och bekväm under seglingen.

Saltholm Sailing Jacket

Saltholm-jackan är avsedd för mångsidig användning på sjön och är tillverkad av Helly Hansens pålitliga HELLY TECH® Performance-textil i två lager. Den är vattentät/ventilerande och vindtät, vilket gör den lämplig för många olika väderförhållanden. Den kan hålla dig torr och bekväm under regn, blåst och kyla. Jackan är också fullpackad med funktioner, inklusive en hopvikbar huva i varselmaterial, hängögla och D-ring för säkerhetskontakt, som ger extra skydd i dåligt väder. Så oavsett om du seglar i milda eller krävande väderförhållanden, kan du räkna med att Saltholm-jackan kommer att hålla dig skyddad och bekväm.

 • Mångsidig, snygg och skyddande seglarjacka tillverkad för livet på vattnet
 • Lätt och mångsidig jacka avsedd för användning på sjön
 • Vattentät/ventilerande och vindtät
 • Tillverkad av pålitligt HELLY TECH® Performance-textil i två lager
 • Fullpackad med funktioner, inklusive hopvikbar huva i varselmaterial, hängögla och D-ring för säkerhetskontakt
 • Legendariska detaljer med Helly Hansen® Flag Stripe för en marin stil
 • Fiberinnehåll: Skal: 100% polyamid, Foder: 100% polyester

HP Racing LIFALOFT™ Hooded Sailing Jacket

Detta är en vattentät och varm mellanlagerjacka med en ren, teknisk design. Den har utvecklats med inspiration från tävlingsproffs och är den mest funktionella mellanlagerjackan från märket. Jackan ger mer värme med mindre volym tack vare LIFALOFT®-isoleringstekniken. Den är gjord av vattentäta/ventilerande och vindtäta HELLY TECH® Performance-material i två lager, vilket skyddar mot stänk och regn. Dess förböjda snitt med hopvikbar huva ger rörelsefrihet och den är byggd för jorden runt-segling, men är även snygg på land. Fiberinnehållet är shell: 100% polyester, lining: 100% återvunnen polyester, insulation body: 70% polypropylene, 30% polyester.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *