sailingclothing

Seglarjackor – kända varumärken

En seglarjacka är en viktig utrustningsdetalj – kanske den viktigaste – för alla seglare, som skyddar mot väder och element och säkerställer komfort på vattnet. Med så många olika märken på marknaden kan det vara svårt att välja rätt. I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på några av de främsta märkena som tillverkar seglingsjackor, lyfta fram deras unika egenskaper och hjälpa dig få en idé om de olika varumärkenas styrkor. Oavsett om du är en erfaren seglare eller bara nyss börjat, finns det en seglingsjacka där ute för dig. Så, låt oss dyka in och utforska möjligheterna.

Gill

Gill är ett brittiskt märke som har producerat seglarkläder av hög kvalitet sedan 1975. De är kända för sina innovativa och tekniska lösningar för seglingsutrustning och är högt respekterade och omtyckta inom seglingsvärlden överallt. Gill-kollektionen erbjuder kläder för alla typer av båtliv, allt från extrem segling i Södra Oceanen till kustnära marinasegling.

Gill seglarjackor på segelbåt
Gill Seglarjackor är prisvärda och funktionella

Musto

Musto är ett brittiskt seglarmärke som grundades 1964. De specialiserar sig på att skapa seglarkläder med den perfekta balansen mellan torrhet, värme, flexibilitet, passform och funktionella detaljer. Musto har den expertis och kunskap som krävs för att ge precis det som seglarna behöver, oavsett om de tävlar eller seglar på fritiden.

Musto seglarjacka
Musto seglarjacka i intensiv blå

Henri Lloyd

Henri Lloyd är ett brittiskt seglarmärke av premiumkvalitet som grundades 1963 i Manchester, England. De är kända för sin stil och tekniska innovation och har etablerat sig som ett starkt varumärke inom seglingsvärlden. Henri Lloyd-kollektionen erbjuder kläder av toppkvalitet som kan tåla extrema väderförhållanden och är designade med seglingslivsstilen i åtanke.

Henri Lloyd seglarjacka på spinnakerbom
Seglare med Henri Lloyd seglarjacka och seglarshorts

Magic Marine

Magic Marine är ett nederländskt seglarmärke som har producerat seglarkläder och utrustning av hög kvalitet sedan 1995. De är kända för sin fokus på innovation och funktion och erbjuder ett brett utbud av produkter för alla nivåer av seglare.

Crewsaver

Crewsaver är ett brittiskt märke som har producerat seglarkläder och säkerhetsutrustning sedan 1970-talet. De är kända för sin fokus på säkerhet och prestanda och erbjuder ett brett utbud av produkter för både rekreationella och professionella seglare.

Zhik

Zhik är ett australiskt märke som grundades 2004 av två olympiska seglare. De är kända för sina innovativa och högpresterande seglarkläder och utrustning och erbjuder ett brett utbud av produkter för alla typer av seglare.

Zhik seglarjackor på segelteam
Zhik gör några av de allra coolaste seglarjackorna

Ronstan

Ronstan är ett australiskt märke som har producerat seglarkläder och utrustning sedan 1950-talet. De är kända för sin fokus på innovation och prestanda och erbjuder ett brett utbud av produkter för både rekreationella och professionella seglare.

Typhoon

Typhoon är ett brittiskt märke som har producerat seglarkläder och utrustning sedan 1970-talet. De är kända för sin fokus på prestanda och kvalitet och erbjuder ett brett utbud av produkter för både rekreationella och professionella seglare.

NeilPryde

NeilPryde är ett varumärke baserat i Hong Kong som har producerat seglarkläder och utrustning sedan 1970-talet. De är kända för sin fokus på prestanda och innovation och erbjuder ett brett utbud av produkter för både rekreationella och professionella seglare.

Mystic

Mystic är ett nederländskt märke som har producerat seglarkläder och utrustning sedan 1990-talet. De är kända för sin fokus på stil och prestanda och erbjuder ett brett utbud av produkter för både rekreationella och professionella seglare.

Gaastra

Gaastra är ett nederländskt märke som grundades 1897 av 22-årige Douwe Gaastra i Sneek, Nederländerna. Hans ambition var att segla snabbare och längre och att skapa världens bästa varumärke för kvalitet och hantverk inom segling. Gaastra blev snabbt ett välkänt namn inom den globala seglingsvärlden och Douwe’s arv respekteras fortfarande idag.

Helly Hansen

Helly Hansen – Helly Hansen är ett norskt märke som grundades 1877. Kapten Helly Juell Hansen började producera oljeställ indränkta i linolja för att göra dem vattentäta. Kaptenens arv är märkets grundsten och sedan uppstarten har Helly Hansen gjort flera genombrott med tekniska materialval för seglingsutrustning. Idag används deras kläder av världsklass-seglare och äventyrare som kräver ett fullständigt skydd och prestanda när förhållandena är som värst.

Helly Hansen seglarjacka på jolleseglare
Helly Hansen gör fina seglarjackor även för jolleseglare

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *